Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



tisdag 22 mars 2011

2011-03-22

Japp då va det tisdag igen då....
Idag ska jag ta mig till Edeby ryttargård och träffa Hlökk. Solen skiner ute just nu så jag hoppas att det håller i sig så vi kan ta en skön tur ute. Annars har vi ju ridhuset som tur är.

Igår så var Bela och jag till försäkringskassan för att ta reda på mer info om hur man får göra med föräldrarledigheten och vad som händer med SGI nu när lilleman fyller 1 år. Vilket jävla ställe. De har slagit ihop skatteverket och försäkringskassan på samma ställe. Precis när du kommer in så ska du stå i en kö till en informationsdisk där du berättar ditt ärende. Här kunde man visst åxå lämna in papper. Sen får man en nummerlapp av dem till nästa disk. När vi då kom fram till den tanten så visar det sig att hon kan ingenting om varken det ena eller det andra utan hon satte upp Bela på nån lista som nån handläggare skulle ringa upp sen. Den disken är alltså helt jävla onödig. Tanten menade på att eftersom de bistår flera myndigheter så var det omöjligt för henne att kunna nånting mer än att ta emot papper. Så nu alla därute vet ni att det är ingen idé att åka till försäkringskassan och tro att man ska få prata med nån kundtjänst som kan hjälpa en med blanketter eller förklara regler. Man är hänvisad till telefon och nätet.
Jag var till Soc i sävja och fick lite tips om hur jag ska kunna hjälpa min dotter. Hur jag ska svara på hennes frågor och hur jag ska bemöta hennes reaktioner. Väldigt många bra och användbara tips. Under tiden som jag var där åkte Bela och hämtade min dotter i skolan. Efter det åkte vi till City Gross och storhandlade.

Inga kommentarer: