Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



tisdag 10 januari 2012

2012-01-10

Idag har jag mest legat i soffan faktiskt. Haft ont i magen och mått illa hela dagen. Även kännt av lederna mera idag. Först nu på kvällen som jag har orkat med allt plockande och pysslande som följer med hem och familj. Så det har inte hänt så värst mycket här idag. Zoltán började hos dagmamman idag efter jullovet. Det gick jättebra. Hon hade fått 2 nya barn. En pojke som är lika gammal som Zoltán och en lite större flicka. Pojken och Zoltán fann varandra direkt. Så det hade gått jättebra idag.
Sen måste jag få dela med mig av nåt kul från Facebook. *skrattar* Jag hittade detta i flera människors status idag:

Jag var uppfostrad......... jag växte inte bara upp.
Jag blev lärd mig att hälsa när jag steg in i ett rum. Säga tack och snälla. Att ha respekt för äldre. Att resa på mig för att en äldre dam eller herre skulle slippa stå. Säga tant och farbror. Hjälpa de som behöver hjälp. Hålla UPP dörren för andra inte bara släppa den i ansiktet på någon. Säga ursäkta mig om det krävdes. Att älska mina medmänniskor för vad de är och INTE för vad jag kan få av dom. Jag lärde mig också att som man vill bli behandlad ska man behandla andra!!!!!!!

Om du också blev UPPFOSTRAD så posta detta, tyvärr kommer inte många att posta detta för de fick ingen uppfostran och det märks, allt handlar om respekt...
 
Å det låter ju som ganska så sunda saker eller hur? MEN det roliga var att en av personerna som lade upp detta på sin status lever inte efter detta. Det blir lite hyckleri om man skriver en sak och gör en helt annan eller hur? Vi kan bena lite i texten så kan jag ge lite exempel, det står "Säga ursäkta mig om det krävdes...." Den här personen har jag aldrig nånsin hört be om ursäkt. Trots att det genom åren, speciellt de senaste 5 åren, varit många övertramp. Jag tycker dock att det borde ha stått med att man ska erkänna när man gjort nånting tokigt. För det kan ju omöjligen vara så att det är fel på hela världen utom just en människa? Det står även att läsa i texten "....att som man vill bli behandlad ska man behandla andra!!!" Men personen i fråga tål inte att bli behandlad på samma sätt som denne behandlar andra. För när vi har ledsnat och säger ifrån, ger elaka kommentarer tillbaka, säger vad vi tycker..... ja då är vi elaka och oförstående. Så nääää i mina ögon så är inte den här personen särskilt uppfostrad faktiskt. Men det var kul att läsa. Självsmickret vet inga gränser. Å nu till er som frågar er varför jag måste provocera så här och kommentera här..... Jooo jag ger samma svar som personen som skrev inlägget gjorde: "Jag kan bara inte låta bli...."   Peace love and understandning....

Inga kommentarer: