Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



onsdag 18 april 2012

Specialist Mödravården....

Var idag på akademiska igen. Idag var jag till Specialist MVC för ett extra ultraljud och sen träffa läkaren. Det extra ultraljudet ville man göra dels för att förra gången de tittade så låg moderkakan lite väl lågt. Ligger den för lågt så den ligger i vägen så skulle man bli tvingad att snitta. Men idag när man tittade så hade den följt med livmodern uppåt när den växt. Tack och lov för det. Så det såg jättebra ut. Man ville även göra en tillväxtkontroll och mäta prinsessan så hon växer som hon ska därinne. Även det såg jättebra ut. Hon låg precis på normalkurvan. Väger strax över 1 kilo nu. Så det känns helt underbart. Värken från bäckenet kunde hon inte hjälpa mig med tyvärr. Jag ska väl försöka vila så mycket nu lungorna tillåter. Vilket inte är så jättemycket. Svår ekvation det där. Lungorna tycker jag känns bättre nu på kortisonet. Jag blir fortfarande väldigt lätt anfådd och orkar väl inte så mycket. Men det känns ändå som att jag får ner syret i lungorna. Känner mig inte riktigt lika obstruktiv längre. Hostar en del men nu tror jag inte att det är psedumonas som spökar faktiskt utan nåt annat. Kanske nåt litet virus som överlevt eller några andra bakterier som inte syns vid provtagningen. Psedumonasen kan nämligen dölja de andra bakterierna. Så därför har jag fått börjat med Cefamox som tar ganska många av de lite snällare bakterierna.
Underbara Marie hade Zoltán medan vi var på sjukhuset. Stort tack till dig. (och lill-moster Vera som åxå fick låna honom lite) Ni är guld värda som ställer upp. Tack snälla snälla ni.

Inga kommentarer: