Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



fredag 1 juni 2012

Allergitest....

Igår var Marie och jag med Zoltán till Familjedoktorn. En privatläkare här i Uppsala som arbetat som barnspecialistläkare tidigare i över 35 år. Han är helt underbar. Dessutom, i hans väntrum riskerar man inte alla möjliga konstiga och vanliga sjukdomar för det är så få patienter som sitter där samtidigt. Helt perfekt tycker jag. Jag skulle ALDRIG åka med mina barn till vårdcentralen. De litar jag inte ett dugg på. De läkarna som jobbar där är såna som inte fick jobb nånannastans. Jag har aldrig nånsin känt mig trygg när jag gått till en vårdcentral, för jag har alltid upptäckt att jag själv kan mer om mitt problem än läkaren som ska behandla mig. Mina barn ska ha den allra bästa vården så näääää ingen vårdcentral!!
Min man har samma privatläkare som Zoltán och även han är supernöjd med denna Dag Gilstring.
Han är lugn och trygg. Jäkligt påläst och kan argumentera och förklara när jag vill veta mera. Han respekterar mina kunskaper och vi brukar tillsammans komma överens om hur man ska behandla anhöriga till en infektionskänslig kroniker. Det är nämligen inte helt självklart. Jag respekterar hans gedigna kunskap och erfarenhet och jag gillar verkligen att han kan argumentera om VARFÖR man ska behandla på ett visst sätt eller med en viss medicin.
Hur som helst anledningen till att vi var där var för att jag misstänkte lite att Zoltán har samma allergi som min man. Min man är väldigt känslig för gräs. Å häromdagen så klipptes det gräs både här och hos grannen. Min man började snora, nysa och kliade i ögon samt halsen. Nästan samma dag började Zoltáns näsa att rinna nåt förfärligt. Helt ofärgat dessutom. Så mina misstankar föll ju på att han led av samma allergi som sin far. Snabbt bokade jag en tid hos Familjedoktorn, fick en tid nästa dag. Så är det alltid där, man får tid redan nästa dag. Dag Gilstring lyssnade på mina misstankar och varför jag kände som jag gjorde. Han ordnade ett allergitest på en gång. Ett litet stick i fingret bara. Zoltán tittade skeptiskt men sa inte ett ljud. Sköterskan tog ett litet rör med blod och Zoltán var väldigt intresserad av blodet som hon droppade i röret. Utbrottet kom när hon skulle sätta på honom plåster. DÅ kom den sk "jansson-genen" fram. Zoltán har minsann sett hur både pappa och Sören har tejpat sina sår med eltejp eller hushållspapper. Inte 17 ville han ha nåt fjantigt plåster. Han lugnade sig inte helt förrän plåstret låg i soptunnan. Efter 20 minuter fick vi gå in till läkaren igen och då hade han svaret i sin hand. INGEN allergi alls. De testade hund, katt, gräs, gråbo, björk, mjölk, ägg, kvalster och några till men han var inte allergisk mot nånting alls. Sååååå himla skönt. Jag blev så lättad. Så snuvan han hade var bara ännu ett elakt virus. Däremot får vi vara uppmärksamma och på helspänn den dagen han blir stucken av en geting eftersom Bela är väldigt allergisk mot getingar och sånt är ärftligt.

För er som tror att jag struntade i min man så kan jag berätta att jag "fixade" honom åxå. Akut på kvällen fick han kortison som jag hade hemma så svullnaden i näsa och svalg skulle lägga sig. Dagen efter fick Dag Gilstring skriva ut allergitabletter åt honom.

1 kommentar:

Ann-Louise sa...

Varför ska man ha plåster?????? Kliar och "dom"har ju inte gjort sig illa.... Eller??
Duktiga kille.....