Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



fredag 10 augusti 2012

Rättegång.

Jaaaa idag var det då dags för huvudförhandlingen. Det blev en väldigt väldigt lång dag med många timmar instängda i en rättssal. Jag begärde ju stängda dörrar men fick avslag på detta. Det betyder att rättegången var öppen och alla handlingar är numera offentliga. Så till er som inte hann komma dit tänkte jag bjuda på lite små godbitar från dagens rättegång.
Mitt ex hade som väntat släpat dit publik. Lite som dagens cirkus eller kanske var det för dem dagens underhållning vad vet jag? Det var iaf mitt ex pappa och mitt ex syster som satt där som publik. Resten av den fina familjen skulle vittna och fick alltså inte sitta med hela tiden.
Det första som händer är att vi parter i målet fick 5 min för att åter igen försöka komma överens utan att Tingsrätten blandar sig i. Jag erbjöd mitt ex att han skulle få boendet hos sig, jag skulle få umgänge mot att vi skulle ha gemensam vårdnad. Han valde att avböja. Han skulle absolut ha ensam vårdnad och få bestämma över vår dotter själv. Det var väldigt viktigt för det påpekade han flera gånger.
Efter det fick vi presentera våra yrkanden och bevilja eller avslå den andre partens umgänges-yrkanden om man själv skulle förlora vårdnaden. Här återigen såg man mitt ex ovilja. Jag valde att rakt av bevilja ALLA hans umgänges-yrkanden. Han valde att rakt av avslå nästan ALLA mina umgänges-yrkanden.
Efter detta drog förhören igång och nu ska jag bjuda på lite godbitar från dessa.
Mitt förhör tyckte jag gick ganska bra även om det var sjukt jobbigt att gräva i alla gamla sår och minnen. Jag höll mig till sanningen hela vägen och jag behöll mitt lugn. Mitt ex advokat försökte provocera fram en reaktion och ställde ledande frågor som han trodde att jag skulle falla dit på. Eftersom jag just valt att bara hålla mig till sanningen så var det väldigt enkelt att inte falla dit på några av hans advokats dumheter. Jag berättade bara rakt upp och ner som det var. Svarade extremt tydligt på alla frågor.
Mitt ex valde under sitt förhör att inte riktigt hålla sig till sanningen så han fick stora problem att komma ihåg vad han egentligen hade sagt. Bla så påstod han att han under vår dotters sjukdomstid när hon var nyfödd så fanns han vid hennes sida hela tiden och jag valde att åka hem från sjukhuset. Vi tog då fram min dotters journaler som jag hade med mig och visade på att det var ren och skär lögn. För där står dokumenterat att jag fanns till hands dygnet runt vid hennes sida medan mitt ex valde att istället arbeta. När min advokat frågade mitt ex varför han trodde det stod så i journalen om det verkligen var så att han fanns där på sjukhuset så hade mitt ex helt plötsligt tappat minnet. Han kom då inte ihåg om han hade varit där.
En annan godbit ur ett annat förhör är från det förhöret med mitt ex nya sambo. På frågan om hon sett mitt ex arg någon gång under deras förhållande svarade hon "Nej". Min advokat frågade 3 gånger om hon på fullt allvar menade att hon ALDRIG under deras 3 år långa förhållande sett honom arg. Varje gång sa hon "NEJ".
OM det hon säger är sant så har han ju stora psykiska problem som han bör ta itu med. ALLA människor blir arga lite då och då. MEN de flesta kan hantera sin ilska och gör inget dumt med den.
Det var åxå lite roligt att se hur olika vi hade valt vittnen. Mitt ex hade som vittnen valt sin mamma, sin sambo och sin svåger. Alla lovprisade naturligtvis vilken fantastisk man han var. Jag hade ju blivit väldigt förvånad om de hade sagt nåt annat.
Jag däremot hade som vittnen valt helt opartiska personer som inte är släkt med mig. Som inte hade nånting att vinna på att ljuga eller försköna mig på nåt vis.
En annan sak med förhören och vittnena som faktiskt var lite lustig var att det enda man hörde att de fokuserade på var "Jag, jag och jag..." Det var väldigt lite fokus på vår dotter. Tex så börjar mitt ex sitt förhör med "Jag jobbar som..... Jag vill ha det så här.... Jag tycker... jag vill..." osv. Hans sambos förhör börjar: "Jag jobbar som..... Jag har den här utbildningen.... Jag tycker.... Jag vill... " Samma sak med övriga förhören med hans släkt. Det hela blev mest en presentation om hur fantastiska just DE var. Det fanns inget fokus på vår dotters behov och önskningar.
På det stora hela är jag otroligt nöjd med min advokats arbete. Han la fram min sak väldigt bra. Vi hade ett stort barnfokus. Han la upp en otroligt bra slutplädering som verkligen fick fram det jag ville ha sagt.
Dom kommer att falla om 3 veckor. Jag är till 90 % säker på att den kommer falla till mitt ex fördel. MEN jag är ändå nöjd. Jag har gjort allt som står i min makt och kan nu inte göra mera. Jag har hela tiden sagt sanningen och kan uppriktigt stå för varenda ord som jag sagt idag. Det känns skönt. Mitt samvete är rent och jag kan sova gott om natten. När sen min dotter kommer som vuxen och frågar om denna dag så kan jag med gott samvete svara henne helt ärligt och jag VET att hon då kommer att förstå.

En sak jag lärde mig idag var att det faktiskt finns nånting som heter KARMA. Det existerar på riktigt en sorts balans i universum även om man inte alltid kan se det från just det håll man står just nu. Skadar man någon genom att med lögner, förtal eller på något annat sätt så kommer man att få tillbaka det på ett eller annat sätt. Kanske drabbas någon du tycker mycket om av sjukdom. Kanske drabbas du själv av sjukdom eller på nåt vis olycka. Gör man andra ont så kommer det tillbaka. Det bästa är att aldrig göra andra människor illa. DET var nåt jag lärde mig idag.

Inga kommentarer: