Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



torsdag 6 september 2012

Möte med försäkringskassan....

Igår var jag ju på möte med försäkringskassan, arbetsförmedlingen, kommunen, almia osv.
Det gick jättebra. Jag är jättenöjd. Det kändes verkligen som att min handläggare på försäkringskassan brydde sig. Det är ju försäkringskassan som sitter lite som spindeln i nätet och ser till att samarbetet med de andra instanserna skall fungera. Vi bollade massor med ideér och jag fick lite broschyrer om att starta eget. Jag fick en massa tips om hur både försäkringskassan och arbetsförmedlingen kan gå in och hjälpa till rent ekonomiskt om jag beslutar mig för att starta eget. Eftersom de är medvetna om att det tar ett tag att få rull på ett eget företag så kunde jag få "lön" från försäkringskassan i 6 månader efter att jag startat mitt företag. Kommunen kunde hjälpa till med massa rådgivning och seminarier för egna företagare. Man kunde få draghjälp av deras rådgivare och få sin affärsidé prövad innan man presenterar den för försäkringskassan.
Försäkringskassan och arbetsförmedlingen kunde tänka sig att betala utbildning om jag beslutar mig för att helt sadla om till nåt nytt. Eller om jag behövde några kurser till mitt eget företagande.
Så nu känns det väldigt roligt att så många tror på en. Jag upplevde verkligen att samtliga på mötet var pålästa om min sjukdom och om min situation. Jag upplevde dessutom att samtliga hade stor förståelse för de begränsningar jag har. Vad jag än beslutar mig för att göra så kommer de att ställa upp och hjälpa mig så långt det nu är möjligt. Å det känns väldigt roligt.
Vi bokade ett nytt möte den 1 oktober kl 11 och tills dess ska jag ha funderat över hur jag vill göra. Om jag vill satsa på en anställning nånstans eller om jag vill starta eget. Försäkringskassan såg helst att jag startade eget då de tyckte jag hade bäst möjligheter där. Men vi får se. Jag ska fundera över det fram och tillbaka. Väga för och nackdelar mot varandra. Om jag beslutar mig för att starta eget så skulle jag åxå testa min affärsidé hos kommunens rådgivare och se om de tror på den. För att sen presentera den för försäkringskassan som isf ska vara med och hjälpa till.
Jag är supernöjd och jätteglad för den här chansen. Nu ska jag bara fundera över vad det är jag egentligen vill och kan göra med mina 25 %.
Så jag bockar och bugar och tackar min supersnälla handläggare på försäkringskassan.

Inga kommentarer: